Tarte tatin met witloof en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4 à 6 :

1 kg witloof

250 g kruimeldeeg

100 g boter

2 el suiker

een scheut cider

peper

zout

een snuif kaneel

Snij de onderkant van het witloof en snij de stronken in dikke schijven. Smelt de boter in een braadpan, voeg cider en suiker toe en kook de mengeling tot een karamelsaus. Giet de karamel in een vorm met antikleeflaag. Bak het witloof kort in dezelfde pan met wat boter en kruid met peper, zout en kaneel.

Leg de schijven witloof in de vorm, dek af met een uitgerolde lap kruimeldeeg, snij de overlappende kanten af en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Zet de vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat de tarte tatin vijf minuten rusten, dek af met een bord en draai alles in één keer om. Strooi brokjes geitenkaas over het witloof.

* Kan, afhankelijk van de portie, ook als hoofdgerecht dienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content