Tarte tatin met sjalotten, oregano en geitenkaas

donderdag 05 januari 2012 om 15u02

Score

Ingrediënten

Voor 6:
500-600 g sjalotten
50 g boter
1 el lichtbruine suiker
2 takjes oregano
1 rol bladerdeeg
2 Crottin de Chavignol geitenkaasjes
raketsla, voor de afwerking
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Blancheer de sjalotten 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Smelt de boter in een grote pan. Strooi de suiker over de boter en laat smelten. Voeg de sjalotten en laat op een laag vuur goudbruin karamelliseren. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat licht afkoelen.

Haal blaadjes oregano van de takjes en strooi over de sjalotten. Leg er het bladerdeeg op en duw de randen goed naar binnen. Bak de taart 30 à 35 min. tot het deeg goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten. Draai omgekeerd uit op een bord. Verwijder de korst van de geitenkaasjes en verkruimel over de taart. Werk af met blaadjes raketsla. Serveer warm of lauw.
Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

Waardering

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

Whitepapers

Meeste reacties