Tarte tatin met paprika en tapenade

  • Moeilijkheid

Voor 4 à 6 :

2 rode paprika’s

2 groene paprika’s

2 gele paprika’s

250 g kruimeldeeg

250 g tapenade

100 g zwarte en groene ontpitte olijven

Verwarm de gewassen paprika’s in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. Draai ze regelmatig om. Haal de paprika’s, wanneer de huid aan alle kanten zwartgeblakerd is, uit de oven en doe ze 10 minuten in een afgesloten plasticzak. Dan kunt u makkelijk de pel verwijderen. Verwijder ook de zaden en zaadlijsten en laat het vruchtvlees uitlekken. Snij het vruchtvlees in repen.

Hak de olijven grof en meng met tapenade. Schik de repen paprika op de bodem van een met olie ingesmeerde vorm en zorg voor kleurschakeringen. Breng de tapenade aan en dek af met een uitgerolde lap kruimeldeeg. Verwijder overlappend deeg en druk de randen aan. Zet de vorm 9 minuten in een oven van 200°C.

* Kan, afhankelijk van de portie, ook als hoofdgerecht dienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content