Tarte tatin met oventomaten en sardines

09/06/11 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 250g bladerdeeg
  • 12 filets van verse sardines
  • 1 kg tomaten
  • olijfolie
  • boter
  • rozemarijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snij de tomaten doormidden, leg op een ovenplaat met de bolle kant naar onderen, kruid met zout, wat rozemarijn en besprenkel met een weinig olijfolie. Plaats ruim 20 minuten in een oven van 60°C. Maak de filets van de sardines vrij van graten, droog met keukenpapier en leg met de huidkant naar beneden in een met olijfolie ingesmeerde vorm.

Zijn de tomaten erg vochtig, verwijder dan het sap en de zaden. Leg de tomaten met de bolle kant naar onderen in de vorm, dek af met een lap uitgerold deeg. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en zet de vorm 25 minuten in een oven van 200°C. Haal de vorm uit de oven wanneer het deeg gaar en goudbruin is. Laat vijf minuten rusten, dek de vorm af met een bord en draai alles in één keer om. Verwijder de vorm en voeg zout, versgemalen peper en olijfolie naar smaak toe.

* Kan afhankelijk van de portie, ook dienen als voorgerecht.

Lees meer over:

Onze partners