Tartaar van watermeloen en parmaham met gebakken ganzenlever en kruidenboeket

10/06/11 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Geef je waardering

Ingrediënten

nodig voor 4 personen:

  • 200 g watermeloenen in brunoise gesneden
  • 2 plakken parmaham in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 4 mooie stukken ganzenlever al dan niet gekruid met specifieke kruiden

kruidensalade bestaande uit: ruccola, shiso, platte peterselie, dilleÂ...

vinaigrette:

  • 2 granny smith appelen
  • Â1/4 vanillestok
  • 1 eetlepel griessuiker
  • paar druppels zoete balsamico
  • paar druppels verjus (soort azijn gemaakt van onrijpe druiven, te vinden in natuurvoedingswinkels)

Bereidingswijze

Snij de gewassen appelen in 4 stukken, verwijder klokhuis en haal het sap er uit met een centrifuge. Breng sap + vanille + suiker + verjus + azijn aan de kook en laat inkoken, zeef, leg de vanillestok opnieuw in de saus en laat de vinaigrette een week rusten. Meloen, parmaham en peterselie mengen, in 4 ringen verdelen. Gekruide ganzenlever bakken in zeer weinig vetstof, even laten rusten en dresseren op meloen. Kruidensalade aanmaken met olijfolie en op de ganzenlever schikken. Vinaigrette er rond druppelen.

Recept: Luc Vandersteen, La Cabane (Edegem)

Onze partners