Tartaar van tonijn
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
4 grote plakken gerookte zalm
400 g rauwe tonijn
2 blauwe uitjes
1/3 gele paprika
1 soeplepel grote kappertjes
fijngehakte korianderblaadjes
1 soeplepel mosterd
2 soeplepels olijfolie
2 eierdooiers
een klein scheutje aceto balsamico
1/2 citroen
De vulling bereiden. Het tonijnvlees met een groot mes grof hakken. De paprika ontzaden en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De blauwe uitjes fijn hakken. Uitjes, paprika, kappertjes, korianderblaadjes, mosterd, olijfolie, eierdooiers, aceto balsamico en een weinig citroensap mengen. De tartaar van tonijn door het mengsel roeren.
Vier soepbowls van binnen bekleden met zalm. De vulling over de kommen verdelen, de uiteinden van de zalmsneden over elkaar toeplooien en de bowls in de koelkast zetten. Voor het opdienen de kommen in de hand omdraaien en de bolletjes zalm met toegeplooide kant naar beneden op borden zetten. Garneren met een takje groene peper of enkele blaadjes koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier