Tartaar van tonijn, zwarte olijven en ansjovis

Voor 4 :

Voor 4 :

400 g tonijn

aceto balsamico notenolie

2 tomaten

8 ansjovisfilets in olijfolie

2 el pijnboompitten

75 g zwarte olijven

balsamicocrème (klaar in de handel, of met honing ingekookte aceto balsamico)

bieslook

Snij de tonijn in dobbelsteentjes van 5 mm en meng de vis in een kom met een scheut notenolie en aceto balsamico. Kruid met peper en wat zout. Snij de tomaten in kleine dobbelstenen en meng in een kom met een beetje olie, peper en zout. Gril de pijnboompitten lichtbruin. Snij de zwarte olijven in ringetjes of stukjes.

Neem een stalen serveerring, plaats onderaan een laag tomaten, daarbovenop een laag tonijn, vervolgens wat zwarte olijven en kruiselings een paar ansjovisfilets. Versier het bord met strepen balsamicocrème, pijnboompitten en fijngesnipperd bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content