Tartaar van tonijn, zwarte olijven en ansjovis

10/06/11 om 13:08 - Bijgewerkt om 13:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 400 g tonijn
  • aceto balsamico notenolie
  • 2 tomaten
  • 8 ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g zwarte olijven
  • balsamicocrème (klaar in de handel, of met honing ingekookte aceto balsamico)
  • bieslook

Bereidingswijze

Snij de tonijn in dobbelsteentjes van 5 mm en meng de vis in een kom met een scheut notenolie en aceto balsamico. Kruid met peper en wat zout. Snij de tomaten in kleine dobbelstenen en meng in een kom met een beetje olie, peper en zout. Gril de pijnboompitten lichtbruin. Snij de zwarte olijven in ringetjes of stukjes.

Neem een stalen serveerring, plaats onderaan een laag tomaten, daarbovenop een laag tonijn, vervolgens wat zwarte olijven en kruiselings een paar ansjovisfilets. Versier het bord met strepen balsamicocrème, pijnboompitten en fijngesnipperd bieslook.

Lees meer over:

Onze partners