Tartaar van tonijn met ansjovis, crottin de Chavignol en waterkers

10/06/11 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 450 g superverse tonijnfilet
  • 4 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 1 rijpe crottin de Chavignol
  • 20 bieslooksprieten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 bos waterkers

Voor de saus:

  • 1 dl sojasaus
  • 2 el mirin (sakelikeur)
  • 1 geplette knoflookteen
  • witte peper

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de saus, laat 15 min. trekken.

Snijd de tonijnfilet haaks op de draad van het visvlees in dobbelstenen van 8 mm dik. Hak de ansjovisfilets fijn, snijd de korst van de kaas en snijd het zuivel in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Hak het bieslook fijn. Meng alles onder de tonijn en kruid met peper, zout en olijfolie.

Serveer de tartaar met de saus en met verse waterkers.

Onze partners