Tartaar van tonijn met ansjovis, crottin de Chavignol en waterkers

10/06/11 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 450 g superverse tonijnfilet
  • 4 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 1 rijpe crottin de Chavignol
  • 20 bieslooksprieten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 bos waterkers

Voor de saus:

  • 1 dl sojasaus
  • 2 el mirin (sakelikeur)
  • 1 geplette knoflookteen
  • witte peper

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de saus, laat 15 min. trekken.

Snijd de tonijnfilet haaks op de draad van het visvlees in dobbelstenen van 8 mm dik. Hak de ansjovisfilets fijn, snijd de korst van de kaas en snijd het zuivel in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Hak het bieslook fijn. Meng alles onder de tonijn en kruid met peper, zout en olijfolie.

Serveer de tartaar met de saus en met verse waterkers.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners