Tartaar van tonijn met ansjovis, crottin de Chavignol en waterkers

  • Moeilijkheid

Voor 4:

450 g superverse tonijnfilet

4 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)

1 rijpe crottin de Chavignol

20 bieslooksprieten

peper en zout

olijfolie

1 bos waterkers

Voor de saus:

1 dl sojasaus

2 el mirin (sakelikeur)

1 geplette knoflookteen

witte peper

Meng de ingrediënten voor de saus, laat 15 min. trekken.

Snijd de tonijnfilet haaks op de draad van het visvlees in dobbelstenen van 8 mm dik. Hak de ansjovisfilets fijn, snijd de korst van de kaas en snijd het zuivel in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Hak het bieslook fijn. Meng alles onder de tonijn en kruid met peper, zout en olijfolie.

Serveer de tartaar met de saus en met verse waterkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content