Tartaar van sint-jakobsvruchten met appel en radijsscheuten

10/06/11 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:56

Geef je waardering

Tartaar van sint-jakobsvruchten met appel en radijsscheuten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 appel (granny smith)
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 kl olijfolie
  • 12 levende sint-jakobsvruchten
  • 20 g roderadijsscheuten
  • 8 sneden toastbrood

Bereidingswijze

Was de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in fijne staafjes. Doe die in een kom, overgiet met het citroensap en meng. Kruid met twee draaien van de pepermolen, voeg een straaltje olijfolie toe, meng opnieuw en zet in de koelkast.

Haal de sint-jakobsvruchten levend uit de schelp en maak ze schoon. Spoel ze onder stromend water. Zet ze in de koelkast (maar niet langer dan noodzakelijk is), afgedekt met een vochtige theedoek.

Snij, net voor het opdienen, de wortels van de radijsscheuten en spoel eventueel. Snij de sneden toastbrood in sterren, rooster ze en leg ze op de borden. Verdeel er de radijsscheuten over.

Snij de sint-jakobsvruchten in kleine blokjes, meng snel met de appelstaafjes en schik op de radijsscheuten. Dien meteen op.

Lees meer over:

Onze partners