Tartaar van rauwe en gerookte zalm met kweeperen en kriekenlambikvinaigrette

09/06/11 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 400 gr zalmfilet
  • 8 sneden gerookte zalm
  • 1 kweepeer
  • Â1/2 citroen
  • grof zeezout
  • 1 dl zure kriekenlambik
  • 2 dl olijfolie extra vierge
  • 20 gr griessuiker
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 2 bakjes shizo

Bereidingswijze

Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezout, pepermolen, gesnipperde sjalot en een vleugje olijfolie en bewaar dit in de koelkast. Versnijd ondertussen de kweepeer in kleine dobbelsteentjes en stoof ze 10 minuten met 50 gr griessuiker. Laat zachtjes karameliseren en blus met citroensap. Versnijd met een ronde vorm de sneden gerookte zalm.

Kriekbierdressing: 1 dl kriekbier en 2 dl olijfolie

Presentatie:

Monteer in de ronde vorm 2 eetlepels zalmtartaar, 1 sneetje gerookte zalm en herhaal dit een tweede keer. Leg rond het bord de brunoise van kweepeer, shizo en werk af met de kriekbiervinaigrette.

Onze partners