Tartaar van oesters en kruidige roomkaas

09/06/11 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 16 oesters met oestervocht
  • 200 g verse vette roomkaas
  • 2 el gehakt bieslook
  • 2 el dille
  • zwarte peper en zeezout
  • 4 toasts zonder korst
  • 2 el zalmeitjes

Bereidingswijze

Haal de oesters uit de schelp, bewaar het oestervocht, hou vier stuks opzij voor de decoratie. Meng het oestervocht door de roomkaas. Hak bieslook en dille fijn en meng eveneens door de kaas. Kruid met zwarte peper en zeezout.

Snij 12 oesters fijn tot tartaar en meng ook deze door de kaas. Smeer een laagje kaas met oestertartaar op de toasts zodat ze volledig bedekt zijn en werk af met een volledige oester en zalmeitjes.

Onze partners