Tartaar van Noordzeekrab en mossel in een aspic van komkommer, slaatje van kiemen, kruiden en kruim van gepofte wilde rijst

09/06/11 om 19:08 - Bijgewerkt om 19:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g vlees van Noordzeekrab, gekookt
  • 500 g grote Zeeuwse mosselen
  • eersteklas olijfolie
  • 1 citroen
  • peper van de molen
  • zeezout
  • 100 g Canadese wilde, zwarte rijst, tot poeder gemalen in de blender

Voor de aspic:

  • 1,5 komkommers
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1,5 sjalot
  • een handvol jonge spinazie
  • een snuifje gemalen peper
  • 4 blaadjes gelatine op 400 g sap

Kiemen en kruiden:

  • 20 g radijskiemen
  • 20 g roderadijskiemen
  • 20 dragonblaadjes
  • 20 kervelpluksels
  • 20 dillepluksels
  • 10 g mosterdkiemen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en peper van de molen

Bereidingswijze

Meng het krabvlees naar smaak met olijfolie, peper, zout, citroenzestes en -sap. Dompel de mosselen onder in kokend water tot ze opengaan. Haal direct uit het water halen en peuter uit de schelp. Mix alle ingrediënten voor de aspic (behalve de gelatine) en doe door een puntzeef. Passeer het opgevangen vocht nog eens door een neteldoek.

Verwarm enkele lepels van het sap lichtjes en los de voorgeweekte gelatine in het verwarmde sap op. Meng dan met 400 g sap. Pof het rijstpoeder in een diepe pan met tot 200°C verhitte zonnebloemolie. Verwijder de gepofte rijst direct met een zeefje en leg op absorberend papier.

Leg de krabtartaar onderaan in de schaaltjes en verdeel hierop de mosselen. Overgiet met de aspic en plaats 1 uur in de koelkast. Maak de kruiden en kiemen schoon, breng op smaak met azijn, olijfolie, peper en zout en meng met de gepofte rijst. Leg de kruidenmengeling op de gekoelde aspic.

Onze partners