Tartaar van mango en avocado met scampi’s

4795993

Dit voorgerecht is makkelijk te maken en ziet er geweldig uit. Je gasten zullen versteld staan van de verrassend frisse smaak.

Voor 4 personen

  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 sjalot
  • 2 el limoensap
  • 3 el olijfolie
  • een snuifje suiker
  • 8 grote, gepelde scampi’s
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 handvol rucola
  • 100 g slagroom
  • 2 el balsamicoazijn

Bereiding:

1. Schil de avocado en de mango. Snijd de avocado in tweeën, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalot.

2. Meng de avocado, de mango, de sjalot, het limoensap, 2 eetlepels olijfolie, suiker, peper en grof zout grondig door elkaar. Laat het geheel marineren.

3. Spoel de scampi’s en dep droog. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 2 minuten. Kruid met peper, zout en ras el hanout.

4. Spoel de rucola, zwier droog en hak grof.

5. Klop de slagroom op, kruid met peper en zout.

6. Plaats een metalen ring op een bord en vul met de tartaar van mango en avocado. Lepel er wat slagroom op en schik er twee gebakken scampi’s op. Herhaal voor de rest van de borden. Werk af met de rucola en besprenkel met balsamicoazijn. Geef een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content