Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel

04/08/11 om 16:47 - Bijgewerkt op 18/06/15 om 16:23

Ook niet te versmaden: deze tartaar met boontjes, appel, sjalot en mierikswortel. Een uit te proberen recept.

Tartaar van maatjes met boontjes, sjalot en appel

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g boontjes
  • 1 sjalot
  • 1 kleine grannysmithappel
  • 1,5 el versgeraspte mierikswortel
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 4 maatjesharingen
  • dille

Bereidingswijze

Blancheer de boontjes 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snij in stukjes van 1 cm. Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes.

Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout. Snij de maatjesharingen in blokjes. Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.

Lees meer over:

Onze partners