Tartaar van Leopolddruiven met gemarineerd appelsap en julienne van appel

Voor 4:

Voor 4:

1 zoete appel

1 lente-ui

2 kl suiker

Â1/2 tl zout

2,5 dl droge witte wijn

1 kg Leopolddruiven

1 zoete appel

4 bollen pistache-ijs

verse munt

Schil de appel, snij grof en doe met de fijngehakte lente-ui, suiker, zout en witte wijn in een kom. Dek af en laat 2 uur marineren in de ijskast. Mix alles fijn en giet door een zeef. Bewaar opnieuw in de ijskast. Leg de druiven op een bakplaat en zet 3 minuten in een oven van 100°C.

Haal uit de oven en pel ze met een aardappelmes. Snij de druiven middendoor, haal er de pitten uit en snij het vruchtvlees grof. Schik in een ronde metalen vorm op de borden. Schil de appel en snij in grove julienne. Schik op de tartaar.

Werk af met het appelsap en een bol pistache-ijs. Versier eventueel met munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content