Tartaar van langoustines met truffel

15/12/14 om 18:39 - Bijgewerkt op 16/12/14 om 17:28

Tartaar van langoustines met truffel

© gf

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 sjalot, 20g truffel, 400g langoustinevlees, 1 el gesnipperde bieslook, 1 à 2 el citroensap, 1 el druivenpitolie, 2 el zure room

Bereidingswijze:

Pel de sjalot en snipper fijn. Borstel de truffel schoon en hak fijn. Spoel het langoustinevlees, dep droog en hak zeer fijn. Meng de gesnipperde sjalot, de truffel en de langoustine met de gesnipperde bieslook, het citroensap en de druivenpitolie. Zet 20 minuten koel weg. Schep de zure room door de langoustinetartaar en kruid met peper en zout. Schik op borden met behulp van een metalen ring en serveer meteen.

Onze partners