Tartaar van kreeft op gegrilde aardappeltjes en schelpjes van kabeljauw met mangocrème

  • Moeilijkheid

Voor 2 :

60 g rauwe kreeft

4 g geraspte limoenschil

1 eierdooier

1 oester

1 el olijfolie

witte peper

fleur de sel

6 aardappelplakjes gekonfijt in ganzenvet

60 g kabeljauwfilet (uit de rug, zonder huid)

1 mango

5 cl mirin (sake om te koken)

1/4 pikant pepertje, fijngesneden

Snij met een scherp mes de kreeft tot een fijne tartaar en maak deze aan met de limoenschil, eierdooier, olijfolie en de gehakte oester. Breng op smaak met witte peper en fleur de sel. Gril de plakjes aardappel kruiselings aan beide zijden. Gaar de kabeljauw in een oven van 40° gedurende 20 minuten.

Pureer de geschilde mango met de mirin en wrijf door een fijne zeef. Voeg het pepertje toe en etaleer de mangocoulis over de lengte van het bord. Leg om en om op de coulis de aardappelplakjes en de kabeljauw. Modelleer met 2 eetlepels de tartaar van kreeft op de aardappel. Kook een scharrelei 5 minuten en wrijf eiwit en dooier apart door een zeef, garneer hiermee het gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content