Tartaar van Iers Agnusrundvlees, sablé van Brugge Oud, koningskrab en truffelsalade

30/09/11 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:45

Geef je waardering

Tartaar van Iers Agnusrundvlees, sablé van Brugge Oud, koningskrab en truffelsalade

Ingrediënten

Nodig voor vier:

Tartaar van Iers Agnusrundvlees:

  • 120 g filet pur van Ierse Agnus beef
  • 20 g extra vierge olijfolie
  • enkele druppels worcestersaus
  • enkele druppels tabasco
  • 10 g fijngesneden kaas Brugge Oud
  • 10 g fijngesneden notensla
  • peper en zout naar smaak
  • fijngeraspte truffel

Sablé van Brugge Oud:

  • 135 g fijngemalen Brugge Oud
  • 130 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 eigeel

Koningskrab:

  • 1 hele poot van gekookte koningskrab
  • 1 granny smithappel
  • 40 g verse mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 citroen

Truffelsalade:

  • 10 g verse truffel (Italiaans of Frans)
  • enkele jongeslablaadjes en scheuten (bietenscheuten, arroche, salsola, enz...)
  • olijfolie extra vierge naar smaak
  • fleur de sel naar smaak

Bereidingswijze

Snij het vlees in fijne tartaar. Meng met de andere aangegeven ingrediënten en kruid naar smaak.

Meng in een kom de ingrediënten voor de sablé tot een homogeen geheel. Rol het deeg uit tussen boterpapier en steek de gewenste vorm uit. Verwarm de oven voor en bak de sablé 8 minuten op 170°.

Haal het krabvlees met een schaar uit de poot. Verwijder het kraakbeen. Meng het vlees met de mayonaise en de in brunoise gesneden appel. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en kruid met peper en zout naar smaak.

Meng de jongeslablaadjes met de fijngeraspte truffel en breng op smaak met olijfolie en fleur de sel.

Verdeel de tartaar en de koningskrab in twee lagen in cirkelvorm. Leg deze twee lagen op de sablé. Werk af met truffelsalade.

Onze partners