Tartaar van heek, rammenas met couscous van bloemkool, hangop van yoghurt, lamsoren en bbq-tomaten

Heek proberen? Probeer dan ook eens dit recept van Erwin Denys, kok van Restaurant Racasse.

Heek proberen? Probeer dan ook eens dit recept van Erwin Denys, kok van Restaurant Racasse.

  • 400 g heek, in fijne blokjes gesneden
  • 2 limoenen
  • olijfolie
  • 12 fijne schijfjes witte rammenas of grote witte radijs
  • 1/2 bloemkool
  • 1 mespunt geraspte mierikswortel
  • citroensap
  • grof zout en peper
  • 100 g volle yoghurt (uitgelekt)
  • 50 g verse lamsoren
  • zonnebloempitolie
  • 8 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 kruidenbosje (tijm, laurier en rozemarijn)
  • een scheut witte wijn

Bereiding

Heek: marineer de vis in olijfolie, sap van 2 limoenen, peper, grof zout en de zeste van 1 limoen. Laat 2 minuten trekken.

Rammenas: snij de rondjes in tot het middelpunt, draai in elkaar zoals een Chinees hoedje.

Bloemkool: cutter de bloemkool fijn, breng op smaak met een weinig olijfolie, grof zout, peper en geraspte mierikswortel. Vul hiermee de rammenas.

Hangopyoghurt: werk de uitgelekte yoghurt op met citroensap, peper, grof zout en eventueel een scheutje olijfolie.

Lamsoren: wentel de lamsoren kort door een scheutje zonnebloempitolie met wat peper.

Tomaten: pel, ontpit, snij in blokjes. Meng een goede scheut olijfolie, witte wijn, grof zout, peper, versnipperde sjalot en het kruidenbosje. Roer door de tomatenblokjes. Plaats een 15-tal minuten op de barbecue. Dek af en laat een 30-tal minuten rusten.

Presentatie: dresseer naar keuze of zoals op de foto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content