Tartaar van asperges, langoustines en foie gras

24/05/12 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Geef je waardering

Tartaar van asperges, langoustines en foie gras

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 witte asperges, in brunoise
  • 100 g jonge boontjes, in brunoise
  • 50 g zure room
  • 12 langoustines
  • 125g rauwe eendenlever
  • 12 kleine sneetjes pata negra
  • scheutje witte wijn
  • 1dl kreeftenbisque
  • koude boter

Bereidingswijze

Leg de pata negra op bakpapier. Droog krokant in de oven op 100°C.

Bak de brunoise van asperges en boontjes kort in wat neutrale olie of boter, kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Roer er net voor het serveren de zure room door.

Bak de langoustines, kruid met peper en zout. Blus de warmte en roer de bakresten los met witte wijn en kreeftenbisque. Breng al roerend aan de kook, zeef de saus en monteer met klontjes koude boter.

Breng met een dresseerring op elk bord drie rondjes groentetartaar aan. Leg er telkens een plakje foie gras op. En daarop de langoustines en gedroogde ham. Werk af met een streep saus.

Lees meer over:

Onze partners