Tarbot op steen

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 tarbot van 1 kg

sel de GuƩrande

2 eetlepels pijnappelpitten

4 eetlepels olijfolie

1 citroen

100 gram zelfgeroosterd brood

Snijd kop, staart en vinnen van de tarbot af. Snijd de vis in twee in de lengte, en verdeel de helften in porties van 4 tot 5 cm. Leg een uur in het water. Leg 4 platte rivierkeien van 4 cm dik en 10 cm diameter een kwartier in een hete overn (250Ā°C). Verkruimel het geroosterd brood tot paneermeel en strooi een dun laagje over de bovenkant van de stukken tarbot. Leg de vis op een bakplaat en schuif in de oven. Haal uit na 5 minuten. Haal de gloeiende keien uit de oven en leg er de stukken tarbot op. Dek af met aluminiumfolie. Haal de folie weg na 5 minuten. Strooi zo’n 15 korrels guĆ©randezout over de vis en schep er met een eetlepel pijnappelnat* over.

* Pijnappelnat: stamp in een vijzel 2 eetlepels pijnappelpitten fijn. Meng met 4 lepels olijfolie en sap van een citroen. Verwarm het mengsel licht, mix, zeef en pers uit.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content