Tarbot met pompoen, kruidencrumble en spruitjes

11/12/12 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Geef je waardering

Tarbot met pompoen, kruidencrumble en spruitjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g pompoenvlees
  • 30 g boter
  • fijn zeezout
  • peper van de molen
  • een handvol spruitjes
  • 250 g akkerchampignons
  • 4 stukken tarbotfilet van 150 g
  • 4 lepels extra-vierge olijfolie
  • 1 el xeres azijn
  • een handvol aspergescheuten

VOOR DE CRUMBLE:

  • 50 g bloem
  • 30 g gezouten boter
  • 1 el kruiden uit de zee ( zeewiermengsel )
  • 50 g gedroogde uitjes

Bereidingswijze

Begin met de crumble. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng alles voor de crumble in de keukenrobot of met de hand tot een kruimelig deeg. Stort het deeg op bakpapier en druk plat met de palm van de hand. Bak tot het deeg droog en kruimelig is. Laat afkoelen.

Gaar de pompoen in kokend gezouten water. Giet af en pureer. Roer hierdoor de boter en kruid met peper van de molen en fijn zeezout.

Haal de blaadjes van de spruitjes los en blancheer 1 minuut in kokend gezouten water. Spoel onder koud stromend water.

Bak de champignons en tarbot in een beetje olijfolie op matig vuur. Kruid met peper van de molen en zeezout. Besprenkel de champignons met olijfolie en azijn.

Serveer de vis met een lepel pompoenpuree, spruitjes en champignons. Werk af met aspergescheuten.

Lees meer over:

Onze partners