Tarbot met peer, komkommer en venkel

09/06/11 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 moten tarbot
  • 200 g boter
  • niora (gedroogde peper uit India)
  • 3 uitjes
  • 1/4 l cider
  • 4 cl appelsap
  • 1 limoen
  • 2 peren
  • 1 soeplepel esdoornsiroop
  • aceto balsamico
  • 2 venkelknollen
  • suikersiroop
  • 2 dl roomsoep van erwten
  • 1 komkommer
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Versnijd de tarbot in moten en kruid met zout, peper en niora. De moten tarbot met een klontje boter in een braadslede doen en de vis in de oven braden. De vis uit de oven halen en de graten verwijderen. Een handje fijngehakte uien in de braadboter stoven, cider en appelsap toevoegen. De saus koken, zeven, met klontjes boter en vervolgens met het sap van een limoen opkloppen.

De peren schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden. De schijfjes peer in geklaarde boter bakken. Om de peren te karamelizeren, voegt men een lepel esdoornsiroop toe. Blus de warmte in de pan met een scheutje aceto balsamico.

De venkelknollen op maat snijden, in gezouten water koken en konfijten (langzaam koken in suikersiroop). Het vlees van de komkommer in blokjes snijden.

De tarbot opwarmen in de saus en het zwarte vel verwijderen. Leg de moten vis en een mengeling van peer, venkel en komkommer op de borden. Giet de cidersaus over de vis en de roomsoep van erwten rond de vis.

Lees meer over:

Onze partners