Tarbot met garnalenboter

08/06/11 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 kleine tarbot van 2 kg
  • 200 g grijze garnalen in hun pantser
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 dl visfumet
  • 2 dl dikke
  • zure room (crème double)
  • 20 g boter

Bereidingswijze

Verwijder de filets van de graat (eventueel de hulp inroepen van de vishandelaar). De filets in een ovenschotel leggen, kruiden met zout en peper, bevochtigen met visfumet en Noilly Prat en in de oven garen. De filets uit de ovenschotel verwijderen en warm houden.

De garnalen van hun jasjes ontdoen. De pantsers aan het kookvocht van de vis toevoegen en 5 minuten laten trekken. Het vocht inkoken. Room toevoegen, opnieuw inkoken en alles zeven. De saus van het vuur af opkloppen met boter.

Plaats de tarbotfilets op warme borden. Strooi de garnalen rond de tarbot en giet de saus uit over de vis.

Lees meer over:

Onze partners