Tarbot en een mousse van Sint-jakobsvruchten in een venkelsoepje met basilicumolie

09/06/11 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 4 stukjes tarbotfilet van 100 g elk
  • 3 kleine venkels
  • 1 dl kippenbouillon
  • scheutje Ricard
  • 1 dl dikke room
  • 1 sjalot
  • 4 verse sint-jakobsoesters
  • bosje basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • peper, zout
  • 30 g boerenboter

Bereidingswijze

Stoof de sjalot en de venkel glazig met peper en zout. Voeg er de bouillon bij. Doe er, wanneer de venkel zacht is, een klein scheutje Ricard bij. Pureer het soepje en giet door een puntzeef. Breng op smaak met peper en zout en een beetje room. Cutter ondertussen de sint-jakobsvruchten, zonder koraal, samen met de room (hou een scheutje in reserve ) tot een mooie mousse. Laat opstijven in de koelkast. Bak de tarbot met de boter een 12-tal minuten in een oven van 200°C.

Cutter het basilicum met de olijfolie. Doe eerst het soepje in diepe borden en druppel er een weinig basilicumolie in. Schik er de tarbot op en leg bovenop een mooie quenelle van de mousse.

(Recept: Els De Ruyck)

Onze partners