Tapenade of smeerpasta van kappers

09/06/11 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 100 g gezouten kappers
  • 2 à 3 gedroogde tomaten
  • 1 mespuntje pimentpoeder of 1 stukje verse pikante peper
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie extra vierge.

Bereidingswijze

De kappers minstens een uur in lauw water ontzouten. Overvloedig naspoelen onder stromend water. Laten uitlekken. De gedroogde tomaten in reepjes snijden. Kappers, piment en reepjes tomaat in de keukenrobot fijn hakken. De olijfolie bijvoegen tot het mengsel de consistentie van een tapenade heeft. Om het geheel nog wat smeuïger te maken, kan men het vlees van een halve tomaat bijvoegen. Opdienen op geroosterde sneetjes boerenbrood, die eventueel vooraf besmeerd werden met geitenkaas.

Lees meer over:

Onze partners