Tajine van rode zeebrasem met ingemaakte citroenen

09/06/11 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 rode zeebrasem van 600 gram (ontdaan van schubben en gereinigd)
  • 2 wortelen
  • 2 grote aardappelen
  • 2 uien
  • 20 gepelde amandelen
  • 2 kleine ingemaakte citroenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 doosjes saffraanpoeder
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Laat de rode zeebrasem bij de visboer in vier grote moten snijden. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de wortels en de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de uien en snijd ze fijn. Laat de uien kleuren in een pan met olie. Doe ze daarna in een stoofpan die in de oven mag, of in een tajine. Voeg er de vis aan toe, de groenten, de in 4 gesneden gekonfijte citroenen, de amandelen, zout, peper en de in 20 cl water opgeloste saffraan. Dek af en laat 20 minuten in de oven sudderen. Onmiddellijk opdienen in de pan of tajine.

Citroen inmaken:

Week een citroen gedurende twee dagen in water. Ververs het water na een dag. Snijd verticaal in 4 stukken, maar laat onderaan 1 cm heel. Strooi rijkelijk grof zeezout tussen de delen en druk ze weer tegen elkaar. Doe 60 gram zeezout in een weckpot. Druk de citroen, 1 laurierblad, 2 kruidnagels en 6 zwarte peperkorrels in het zout. Strooi nogmaals 60 gram zout bovenop de citroen en druk stevig aan. Voeg citroensap toe tot het geheel onderstaat en laat 1 maand staan. Spoel de citroen voor het gebruik grondig af.

Onze partners