Tajine van kip, wortelen en komijn

Bereid deze tajine van kip, wortelen en komijn in een tajineschotel of eventueel in een gewone of gietijzeren braadpan met goed afsluitend deksel.

Voor 4 personen
  • 600 g kipfilet, gesneden in blokjes van 4 cm
  • 250 g wortelen, in staafjes gesneden
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 el zout
  • 1 el gemalen komijn
  • 1/2 koffielepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel gemalen koriander
  • 1/4 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • 1 glas water
Afwerking
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 1/2 koffielepel gemalen komijn
Bereiding
  1. Doe de olie, ui, knoflook, de kruiden en het zout in een tajineschotel (eventueel te vervangen door gewone of gietijzeren braadpan met goed afsluitend deksel). Zet het recipiënt op middelmatig vuur.
  2. Voeg na een paar minuten de blokjes kip, de wortelen en 2 eetlepels water toe. Zet het deksel op de tajinepot of pan en laat alles een halfuur op zacht vuur sudderen. Controleer nu en dan of er nog genoeg kookvocht is. Zo niet, voeg dan een weinig water toe.
  3. Werk, wanneer de kip en wortelen gaar zijn, de tajine af met blaadjes platte peterselie, koriander en komijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content