Taglierini met courgette en ricotta

10/02/16 om 15:30 - Bijgewerkt om 16:05

Taglierini met courgette en ricotta

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g taglierini
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 25 g boter
  • 100 ml witte wijn
  • 200 g ricotta

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente in gezouten water. Was de courgettes. Halveer ze in de lengte. Snij in lange, fijne plakken met een dunschiller. Bak de courgetteplakken, de knoflook en de rozemarijn in de boter. Overgiet met de wijn. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de pasta uitlekken (hou 3 à 4 eetlepels kookvocht opzij). Meng met de saus. Verdeel over warme borden. Laat de ricotta smelten in het kookvocht van de pasta. Breng op smaak. Giet over de taglierini.

Lees meer over:

Onze partners