Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn, je moet er enkel met de dunschiller een soort tagliatelle van maken. Een lekker fris hapje, maar ook als voorgerecht is dit een prima idee.

Voor 4 personen
  • 4 mooie grote asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 el chardonnayazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el honing
  • wat takjes dille
  • enkele druppels citroensap
  • roze peperbolletjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.
  2. Snijd ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
  3. Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd, de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
  4. Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
  5. Snijd de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing.
  6. Serveer in martiniglazen. Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes. Werk af met een takje dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content