Tagliatelle met truffel en hoorn des overvloeds

09/06/11 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g tagliatelle
  • 1 mooie truffel
  • 300 g hoorn des overvloeds
  • 4 minicourgettes
  • bosuitjes
  • 1/2 dl olijfolie
  • 100 g boter
  • 4 dl wildfond
  • 1 dl port
  • 4 cl cognac
  • 1 el bruine roux
  • peper van de molen
  • zeezout

Bereidingswijze

Thuis: Kook de pasta beetgaar in gezouten water, spoel af, laat uitlekken en meng er, tegen het kleven, de olijfolie onder. Reinig en borstel de paddestoelen. Snijd de courgettes en de bosui in kleine stukjes. Kook de fond voor de helft in en voeg er de port aan toe. Bond met roux, parfumeer met cognac en verfijn met de helft van de boter.

Buiten: Plaats de wok (of een andere pan) boven het vuur en laat de boter smelten. Bak de paddestoelen en courgettes. Schaaf de truffel boven de pan en wacht 2 minuten zodat alle ingrediënten hun smaak voor 100 procent kunnen afgeven. Voeg de tagliatelle toe en schud alles goed door elkaar. Voeg op het laatst de saus en de ui toe.

Onze partners