Tagliatelle met spinazie, olijven en artisjokken

10/02/16 om 15:48 - Bijgewerkt om 16:04

Tagliatelle met spinazie, olijven en artisjokken

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g verse spinazie
  • 100 à 150 g zwarte olijven
  • 1 blik artisjokbodems
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Was de spinazie. Verwijder de stelen en de minder mooie bladeren. Laat uitlekken.

Snij de artisjokbodems in stukjes. Fruit ze met de knoflook in 1 eetlepel olie. Overgiet met de wijn. Breng aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat snel even slinken. Voeg de olijven toe en daarna ook de uitgelekte pasta. Breng op smaak. Dien op met de parmezaan.

Lees meer over:

Onze partners