Tagliatelle met kip en ham

© Getty

Voor 4 personen
  • 250 g tagliatelle
  • 150 g gekookte ham
  • 1 gebakken kippenfilet (150 à 200 g)
  • 2 dl verse room
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1/2 glas bouillon
Bereiding
  1. Breng een grote pot met water aan de kook en voeg de tagliatelle er aan toe. Laat het ongeveer 10 minuten koken.
  2. Verwijder het vet van de ham en het vel van de kippenfilet. Snij vervolgens zowel de ham als de kippenfilet in fijne reepjes.
  3. Giet de bouillon in een pot, aangelengd met een half glas water. Laat dit koken en voeg er de ham- en kipreepjes aan toe. Laat dit alles ongeveer 5 minuten koken.
  4. Meng er de verse room doorheen en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Blijf ondertussen goed roeren.
  5. Neem ondertussen de gare tagliatelle en laat goed uitlekken. Voeg ze daarna bij de roomsaus en meng alles goed door elkaar.
  6. Neem nu de pot van het vuur, blijf krachtig roeren en meng er nog een ei doorheen. Dien de tagliatelle met kip en ham onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content