Tabouleh

  • Moeilijkheid

Tabouleh

Voor 4:

100 g fijne bulgur

2 flinke bosjes bladpeterselie

12 muntblaadjes

1 ui (of 2 lente-uien)

2 el olijfolie

sap van 1 à 2 citroenen

3 tomaten

peper en zout

Doe de bulgur in een pan en bedek met 2,5 maal het volume van de bulgur aan water. Breng aan de kook en laat 3 min. zacht koken. Dek nadien af en laat zwellen. Spreid de bulgur dan uit op een plaat en laat afkoelen. Roer de korrels los met een vork.

Hak intussen de peterselie, munt en ui(en) fijn. Schep er de bulgur onder en breng op smaak met de olijfolie en citroensap naar smaak. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Meng deze onder de tabouleh en kruid met peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content