Taboulé met worteltjes

19/09/14 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

Geef je waardering

Taboulé met worteltjes

Ingrediënten

Voor 10:

  • 8 tot 10 jonge worteltjes
  • 125 g gemengde droge rozijnen
  • 2 dl water
  • 350 tot 400 g griesmeel voor couscous
  • 1 dl olijfolie vierge extra
  • zeezout en peper van de molen
  • sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 4 à 5 cm verse gember, fijngesnipperd
  • 1 stevige handvol muntblaadjes

Bereidingswijze

Maak de wortels schoon en snij ze met de mandoline in plakjes van 1 mm. Laat de rozijnen 30 min. in het water weken. Doe het couscousmeel in een schotel, voeg er de wortels, uitgelekte rozijnen en de helft van het lekwater, olie, zout, peper, sinaasappel- en citroensap en de gember aan toe. Meng goed, bedek met plasticfolie en laat minstens 2 tot 3 u. rusten in de ijskast. Meng af en toe door elkaar en voeg nog wat lekwater van de rozijnen toe indien nodig. Snipper vlak voor het opdienen de munt fijn en voeg toe.

Onze partners