Taboulé met gedroogd fruit en blauwbessen

10/06/11 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 :

  • 300 tot 350 g fijn griesmeel voor couscous (voorgekookt)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • fijn zeezout
  • 150 g blauwbessen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 50 g rozijnen
  • 8 el pijnappelpitten
  • 8 el walnoten (eventueel gemengd met pecannoten)
  • 3 el gekonfijte gemberblokjes
  • muntblaadjes (facultatief)

Bereidingswijze

Doe het griesmeel in een slakom met platte bodem. Voeg er zout bij en meng met een beetje olijfolie. Giet er kokend water over tot het griesmeel helemaal onderstaat en bedek met aluminiumfolie om het garen te bevorderen. Roer af en toe even om. Snij de abrikozen in fijne reepjes en hak de noten in grove stukjes.

Doe het griesmeel in een schaal.Het mag niet kleven. Voeg er de verschillende ingrediÃ"nten aan toe. Doe er op het allerlaatste ogenblik de blauwbessen bij. De hoeveelheden kunnen variÃ"ren volgens smaak.

Onze partners