Taboulé met fijne groenten en rozet van filodeeg, knolselder en curry uit Madras

09/06/11 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 6 eetlepels taboulé
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika
  • 1/2 knolselder
  • 1 pakje filodeeg
  • 1/2 l groentebouillon
  • 2 dl room
  • 2 koffielepels fijne currypoeder
  • 1 appel
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • peper en zout.

Bereidingswijze

Schil de wortel en de paprika en snijd deze samen met het groen van de courgette in fijne brunoise (blokjes). Laat 1/4 l groentebouillon inkoken met de room, appel en currypoeder. Mix en zeef de bouillon. Verwarm de resterende groentebouillon en kook de taboulé met de groentebrunoise kort. Roer een klontje boter door de taboulé en kruid met peper en zout. Maak vier rozetvormen van het filodeeg en bak het deeg 5 minuten in een oven van 185° C. Snijd de knolselder in zeer fijne reepjes (1 mm dik en 6 cm lang) en frituur ze egaal goudbruin. Vul het filodeeg met taboulé in een ring van 7 cm doorsnede. Schik hier de gefrituurde knolselder op. Verwijder de vormen en trek strepen op de bordspiegel met currysaus.

Onze partners