Taboulé met abrikozen en halloumi

09/06/11 om 18:59 - Bijgewerkt om 18:59

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 100 g bulgur
  • 25 g blauwe rozijnen
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika
  • 3 grote rijpe abrikozen
  • 6 lente-uien
  • 1 el koriander
  • 1 el munt
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • oranjebloesemwater
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 pakje halloumikaas
  • 50 g geroosterde amandelschilfers
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de bulgur en rozijnen 15 minuten zwellen in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaat. Rooster en ontvel de paprika. Snij de tomaat, paprika en abrikozen in blokjes. Hak de lente-uien en kruiden fijn. Roer de bulgur los met een vork en voeg de groenten en kruiden toe. Bevochtig met 4 el olijfolie, het citroensap en voeg de gemalen koriander toe. Kruid naar smaak met oranjebloesem-water, peper en zout. Snij de halloumi in plakjes en bak goudbruin in de resterende olijfolie. Serveer met de taboulé en werk af met de amandelschilfers.

Onze partners