Taartjes met zoete aardappel en korianderroom

05/01/12 om 15:33 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:30

Taartjes met zoete aardappel en korianderroom

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4-6:

  • 350 g zoete aardappelen, indien mogelijk van hetzelfde formaat
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 teen knoflook
  • 200 g gerijpte geitenkaas, verkruimeld
  • 6 el pompoenpitten
  • peper en zout

Voor de kruidenroom:

  • 200 g zure room
  • 2 el zoetzure chilisaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje koriander
  • zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen niet, maar snij ze in plakjes van 1/2 cm dik (halveer ze eventueel eerst in de lengte). Blancheer deze 5 min. in lichtgezouten kokend water en laat nadien afkoelen onder koud water. Snij het deeg in cirkels. Beprik met een vork, leg op een ingevette bakplaat en bestrijk met het ei.

Verdeel de geitenkaas over de deegcirkels, werk af met de zoete aardappel en pompoenpitten. Bak 20 à 25 min. tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is. Maak intussen de kruidenroom door alle ingrediënten samen te mixen. Serveer bij de taartjes.

Tip: hoe groot u de deegcirkels maakt, is helemaal uw keuze. Als u kiest voor grote deegcirkels, dan serveert u één taartje per persoon. Maakt u kleine taartjes, dan kunt u er twee of meerdere per persoon serveren. Of bak minitaartjes en serveer ze als origineel vegetarisch aperitiefhapje.

Lees meer over:

Onze partners