Taartjes met komijn en groenten

10/06/11 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Deeg:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1theelepel komijnzaadjes
  • zout

Vulling:

  • 1 flinke wortel
  • 1 flinke courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 30 gram room
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout, de komijnpoeder en de komijnzaadjes. Werk met uw vingertoppen de boter erdoor. Voeg een beetje koud water en laat op een koele plaats rusten. Was de courgette en maak de wortel schoon. Rasp ze allebei met een grove rasp en dompel ze in een pan met gezouten kokend water. Koel af onder koud water en laat uitlekken. Pel de knoflook en hak deze fijn.

Klop de eieren, de room, het komijnpoeder, het zout en de peper krachtig. Werk er vervolgens de knoflook en de geraspte groenten doorheen. Rol het taartdeeg uit en bekleed twee kleine, ingevette vormen met een hoge rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Vul de taartbodems met de vulling en laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°C, th.6).

Onze partners