Taartje van Schone van Boskoop met kweeperengelei en vanillesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

4 plakken diepvriesbladerdeeg (ontdooid)

4 Schone van Boskoop-appelen

suiker

kaneelpoeder

4 el kweeperengelei

eventueel poedersuiker

Voor de vanillesaus :

3 dl volle melk

1 vanillepeul

2 eierdooiers

40 g suiker

Breng de melk met de opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig. Verwijder de vanillepeul en giet geleidelijk al roerend op de eierdooiers. Giet de saus in een pan en zet op zacht vuur. Laat zeker niet meer koken! Roer zacht tot de saus licht begint te binden en neem van het vuur wanneer ze de rug van een lepel bedekt zonder eraf te lopen. Giet door een fijne zeef en zet in de ijskast.

Snij cirkels van 15 cm diameter uit het bladerdeeg. Leg op bakpapier op een bakplaat en prik het deeg overal in met een vork. Snij de appelen ongeschild in vieren. Verwijder het klokhuis en snij in plakken van 5 mm dik. Schik dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi met suiker en kaneelpoeder en bak 10 minuten in een oven van 200ƂĀ°C. Lepel eerst vanillesaus op de borden, leg de taartjes in het midden en werk af met een streep kweeperengelei. Bestrooi met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content