Taartje van met truffelolie gemarineerde tonijn

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4:

400 g tonijn

Marinade:

2 el truffelolie

1/4 citroen

fijngehakte kruiden (bieslook, verse koriander, augurk)

1 el sherry

1 snuif cayenne peper en zout

1 sjalot

1/2 wortel

1 courgette

Vinaigrette:

2 el olijfolie

1 el citroensap

1 el aceto balsamico

Verder:

veldsla

komkommer

suiker

zalmeitjes

De tonijn grof hakken. Het sjalotje fijn hakken, de wortel in blokjes snijden en beide blancheren. De courgette in plakjes snijden en deze kort bakken in olijfolie. De gehakte kruiden mengen met truffelolie, citroensap, augurk, wortel, sjalot, sherry en cayennepeper. De gehakte tonijn door het mengsel roeren en alles 1 dag in de koelkast laten rusten. De komkommer in schijfjes snijden en even marineren in de ijskast in een mengeling van suiker en zout.

De veldsla in een kring op het bord schikken. Een ring in het midden van het bord plaatsen en tot de helft vullen met tartaar, een laagje courgette aanbrengen en verder vullen met tonijntartaar. Afwerken met dakpansgewijs geschikte komkommerschijfjes en versieren met zalmeitjes. De vinaigrette rond het taartje sprenkelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content