Taart van blauwe bessen met dadelkorst

05/05/17 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Taart van blauwe bessen met dadelkorst

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

Voor de bodem:

100 g cashewnoten, geweekt

140 g dadels zonder pit

160 g amandelen

40 g kokosolie (2 el)

40 ml agavesiroop (2 el)

raspsel van 1/2 citroen

een snuifje zout

Vulling:

300 g cashewnoten, geweekt

120 g kokosolie

2 el agavesiroop

raspsel en sap van 1 citroen

Toplaag:

150 g blauwe bessen + extra voor de versiering

verse munt

Laat alle cashewnoten een nacht weken in water.

Taartbodem: doe de dadels met de amandelen, cashewnoten,

kokosolie, agavesiroop en citroenraspsel in de blender. Mix tot een

stevig, maar niet helemaal glad deeg. Verdeel over een rechthoekige taartvorm, druk stevig aan. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Vulling: mix de geweekte cashewnoten met de kokosolie, agavesiroop, citroenraspsel en -sap. Deze laag moet wit blijven, dus mix alles zeer glad.

Hou 1/3 opzij, verdeel de rest van de mousse over de taartvorm. Zet weer minstens 1 uur in de koelkast.

Toplaag: mix de blauwe bessen met de opzij gehouden mousse, verdeel over de witte vulling. Laat weer opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm, snij in rechthoekige stukken. Werk af met blauwe bessen en blaadjes verse munt.

Onze partners