Taart maison

08/06/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Ingrediënten

  • bladerdeeg met een doorsnede van ongeveer 24 cm
  • een halve liter banketbakkersroom
  • 125 g soezendeeg
  • 10 speculaaskoekjes
  • 2 bananen
  • een kwart liter slagroom

Voor de afwerking:

  • een losgeklopt ei
  • amandelschilfers
  • bloemsuiker

Bereidingswijze

Vet een taartvorm in, leg het bladerdeeg in de vorm en doorprik. Bereid banketbakkersroom en soezendeeg. Meng een vierde van de banketbakkersroom met het soezendeeg en breng dit mengsel aan op het bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelschilfers. Zet de taart in de oven gedurende ongeveer 50 minuten op een temperatuur van 220 °C.

Haal de taart uit de oven en snij de deksel er onmiddellijk voorzichtig af. Verdeel de rest van de banketbakkersroom over de bodem en bestrooi met geplette speculaaskoekjes. Klop de slagroom op met suiker. Breng een laagje slagroom op de speculaas aan.

Snij de bananen in schijfjes en leg op de slagroom leg. Bedek opnieuw met slagroom. Hou nog een beetje slagroom over om de taart te versieren. Leg het deksel op de taart en werk af met bloemsuiker en eventueel extra slagroom.

(Recept van Rita Van Hecke)

Tijd: 90'

Onze partners