Voor 6 personen:
150 g rondkorrelige rijst
5 cl rijstazijn
1 koffielepel suiker
zout
3 à 4 gedroogde norivellen
1 jonagold-appel
150 g rauwe foie gras
sojasaus
wasabi (pasta van Japanse mierikswortel)
Spoel de rijst grondig om het losse zetmeel te verwijderen. Zet onder water en laat een uur rusten. Kook de rijst gaar met hetzelfde volume water als rijst plus een vijfde. Stort de inhoud van de pan op het werkvlak, verdeel rijstazijn, suiker en zout over de rijst en meng. Spreid de rijst uit over 1/4 van het norivel en leg in de lengte, in het midden van de rijst, staafjes appel en foie gras. Peper. Rol op. Verdeel in gelijke stukken en dien op met sojasaus, eventueel op smaak gebracht met een balletjes wasabi.
Recept: Ingrid Neven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier