Sushi van aardappel en maatjes

09/06/11 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Geef je waardering

Sushi van aardappel en maatjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 dikke aardappelen
  • 25 g echte boter
  • peper en zout
  • 4 el mirin (rijstwijn, in de Aziatische winkel)
  • 2 el chardonnayazijn
  • 1 bosje koriander
  • wasabi

Voor de sushi:

  • 4 norivellen
  • 4 maatjes
  • 1 sushimatje

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Doe de boter erbij, kruid met peper en zout en plet tot een mooie puree. Voeg mirin en azijn toe en laat afkoelen. Hak de koriander fijn en meng door de puree.

Leg het sushimatje met de bamboestokjes horizontaal. Leg een norivel horizontaal op het sushimatje met de ruwe kant naar boven. Spreid wat aardappelpuree gelijkmatig over de hele oppervlakte van het vel. En leg daar het maatje op. Laat een strook (pinkdik) vrij aan de bovenzijde. Rol het norivel strak op door het matje steeds met een slag over het norivel heen te bewegen. Druk het matje aan, en haal dan het rolletje uit het matje. Plak de naad van de norirol voorzichtig dicht met wat water. Leg de rol met de naad naar onder op een snijplank. Snij met een scherp mes de sushi's.

Lees meer over:

Onze partners