Surf & turf surprise (lamskoteletjes met scampi's in Turkse groentesaus

09/06/11 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 1 lamskroon van 8 koteletjes
  • 8 scampi's
  • 400 g aardappelen
  • groenten op Turkse wijze (rode paprika, ui, peper, tomaten enzovoorts klaargemaakt te koop in supermarkt als 'Sabra Mediterranean Choice')
  • Evlier-kruidenmengeling van bij de beenhouwer
  • laurierblaadjes
  • een weinig boter
  • een scheut room

Bereidingswijze

De aardappelen in de schil niet helemaal gaar koken in de magnetron. De aardappelen insnijden en besteken met laurierblaadjes en op iedere aardappel een weinig boter leggen. De aardappelen vijftien minuten in een hete oven zetten. De lamskroon kruiden met Evlier en vijf minuten per kant bakken. Het vlees inpakken in aluminiumfolie en acht minuten in een oven van 180°C verder garen. Het vlees uit de oven halen en enkele minuten laten rusten. De scampi's uit hun pantser halen, de staarten kruiden met peper en zeer weinig zout en bakken in olijfolie. De Turkse groenten kort opwarmen en aanlengen met twee eetlepels room. De lamskroon versnijden en opdienen op warme borden met aardappelen en scampi's met Turkse groenten.

Onze partners