Suprêmes van kip met rozijnen en amandelen

Voor 4 personen
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedopte amandelen
  • 50 g gember
  • 2 takjes koriander
  • een straaltje extra vergine olijfolie
  • 4 hoevekipsuprêmes
  • 5 g ras el hanout
  • 40 g boter
  • zout
Voor de uitjes
  • 12 lente-uien
  • een straaltje extra vergine olijfolie
  • 1 dl gevogeltebouillon
Bereiding
  1. Laat de rozijnen 30 min. weken in lauw water. Giet nadien af en hou apart. Rooster de amandelen in een droge pan. Schil en snij de gember fijn. Haal de korianderblaadjes van de stelen en hou apart.
  2. Maak de lente-uien schoon. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de lente-uien in. Bevochtig met de gevogeltebouillon, dek af en laat de bouillon op een laag vuur inkoken met de helft. Hou apart.
  3. Verhit olijfolie in een andere pan. Bak de suprêmes goudbruin op het vel. Kruid met zout, voeg de rozijnen, amandelen, gember, ras el hanout en boter toe. Laat nog 8 minuten bakken en bedruip de kip regelmatig met boter. Schik de suprêmes van kip op 4 borden met de uitjes en werk af met de koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content