Suprêmes van kip met rozijnen en amandelen

10/06/11 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Suprêmes van kip met rozijnen en amandelen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedopte amandelen
  • 50 g gember
  • 2 takjes koriander
  • een straaltje extra vergine olijfolie
  • 4 hoevekipsuprêmes
  • 5 g ras el hanout (Marokkaanse specerijenmengeling)
  • 40 g boter
  • Zout

Voor de uitjes:

  • 12 lente-uien
  • een straaltje extra vergine olijfolie
  • 1 dl gevogeltebouillon

Bereidingswijze

Laat de rozijnen 30 min. weken in lauw water. Giet nadien af en hou apart. Rooster de amandelen in een droge pan. Schil en snij de gember fijn. Haal de korianderblaadjes van de stelen en hou apart.

Maak de lente-uien schoon. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de lente-uien in. Bevochtig met de gevogeltebouillon, dek af en laat de bouillon op een laag vuur inkoken met de helft. Hou apart.

Verhit olijfolie in een andere pan. Bak de suprêmes goudbruin op het vel. Kruid met zout, voeg de rozijnen, amandelen, gember, ras el hanout en boter toe. Laat nog 8 min. bakken en bedruip de kip regelmatig met boter. Schik op 4 borden met de uitjes en werk af met de koriander.

Lees meer over:

Onze partners