Summerpudding met ijs van Elixir d’Anvers

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

1 klein witbrood

van 2 dagen oud

250 g kleine aardbeien

250 g frambozen

250 g braambessen

150 g bosbessen

150 g aalbessen

600 g griessuiker

IJs

1/2 l melk

1 vanillestok

150 g griessuiker

4 eierdooiers

2 dl room

6 cl Elixir d’Anvers

De bodem van een terrinevorm van 26 bij 12 cm bekleden met korstloze sneden brood. Het fruit schoonmaken en samen met de suiker zachtjes aan de kook brengen. Het fruit laten afkoelen, voorzichtig in de terrine gieten en afdekken met brood. De terrine onder gewicht minimum 5 dagen in de koelkast bewaren. De vorm in heet water dompelen, keren en met een elektrisch mes versnijden.

Het ijs bereiden. De melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. De eierdooiers met de suiker kloppen tot de massa wit uitslaat. De kokend hete melk door het dooiermengsel roeren. De crème laten afkoelen. De vanillestok verwijderen. De lichtgeklopte room en de Elixir d’Anvers door de crème spatelen. Het ijsbeslag in een ijsturbine tot ijs draaien.

De sneden zomerpudding en het ijs op bordjes schikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content