Suikertaart

  • Moeilijkheid

Voor 1 taart:

  • het merg van 1/4 vanillepeul
  • 1 ei
  • 1 dl room
  • 65 g donkerbruine cassonadesuiker
  • 35 g boter (in klontjes)

  • 100 g bloem
  • 50 g volle melk
  • 3 g in een scheut lauw water opgeloste verse gist
  • 1 klein ei
  • 1/2 tl zout
  • 1 el suiker
  • 25 g boter

Bereiding

1. Roer de ingrediënten voor het gistdeeg onder elkaar en kneed tot een homogeen deeg. Laat 30 min. rusten. Rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Strijk een ronde taartvorm in met boter en bekleed met het deeg.

2. Doe het vanillemerg en het ei bij de room en klop los. Giet op het deeg. Strooi de suiker er gelijkmatig over uit. Laat de taart zo 15 min. rusten. Verdeel de klontjes boter over de taart en bak in 25 min. gaar in een oven van 220 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content